MČR Sprint – Znojmo

Uplynuly jen čtyři dny od našeho příjezdu ze Švédska a už jsme znovu vyráželi na další cestu. Vydali jsme se do Znojma, kde se pořádalo MČR ve sprintu.

Po třech hodinách v autě a dalších třech v karanténě, kde jsme přemýšleli, jestli bude pršet, jsme konečně mohli vyrazit na start. Nakonec bylo jasno a místy na trati (především na vinicích) docela horko.
Startovali jsme ze severovýchodního rohu mapy. První polovinu se běželo po širokých ulicích na kopci. Potom přišla druhá a tou to všechno začalo. Pustili jsme se z kopce po zákeřných prašných cestách do uzoučkých uliček a na vinice v jihozápadním svahu města, kde se jemné kudrlinky na mapě hůře četly a tím pádem se snadněji dělaly chyby. Cíl byl umístěn na znojemském náměstí.
Z dorostenců nás běželo šest. Kuba, Já a Honza jsme běželi kategorii H16, ve které nejlépe skončil Kuba na 12. místě s časem 14:23, o 17 vteřin hůře jsem skončil já (18. místo). Bohužel Honza se na jednom postupu zatoulal mimo mapu, poté co přeběhl odbočku a doběhl 38. s šestiminutovou ztrátou na vítěze. O další neuvěřitelný příběh se zasloužil Vojta, který si místo popisů pro kontrolu H18 vzal pro H16 a tím pádem vzal 1. kontrolu špatně. Toho, že má špatné popisy si všiml až o dvě kontroly dál a tak se musel vracet a znovu jít od první. Nakonec si se ztrátou přes tři minuty doběhl pro 28. místo. Andrejka běžela kategorii D16 a ani jí se nevyhnula smůla. Po tříminutové chybě na 1. kontrolu doběhla 43. Áda si ve své kategorii D18 doběhla pro 27. místo.

 


Konec 26/2/2024 | 8.5.2014

zpětzpět