Sprintové Smiřice (bez Sršňů)

V neděli nás čekal premiérový mistrák, a to skoro na „domácí půdě“. Jelo se do Smiřic. Stavěli jsme dvě štafety – A: Andrejka-Vojta-Nikča-Honza, B: Áďa-Dan-Apča-Kuba. A výsledky se dostavily...

 

Na první úsek vybíhají Andrejka (A) s Áďou (B) a my je netrpělivě čekáme v aréně. Zanedlouho přibíhá čelo a kousek za ním i holky. Nakonec Áďa jako 13. (+1:05), Andrejka  19. (+1:16). Na trať posílají Vojtu (A) a Dana (B). Oba stahují, Vojta předbíhá Dana a předává 7. (+0:59), Dan dobíhá 12. (+1:20). Na třetím úseku Nikča bojuje a drží TOP 10 (8. +3:09), ovšem výborný výkon podává v béčku schovaná Apča a vytahuje ho na 5. místo (+2:30). Áčko má na posledním úseku své želízko v ohni – sprintového mága Honzu, který společně s jihlavským Honzou Čechem mílovými kroky stahuje Pardubice a Pragovku. Stáhnou skoro minutu a půl, na předávce je Honza už skoro má, při náběhu na stadion jim je v patách, i na stadionu stahuje další a další metry, bohužel to nestačí a finišuje šestý čtyři, resp. jednu sekundu za nimi. I tak úctyhodný výkon. Kuba zatím ve městě jde „až na krev“, ždímá poslední zbytky síly, sice ztrácí, ale i tak pro béčko udržel TOP 10 před dotírajícím Sýkorkou (LCE).

 

Šesté a desáté místo nás velmi těší. Áčko bylo blízko medaili, béčko mu zdatně sekundovalo. A já se vás ptám: Kdo z vás to má? Kde jsou béčka JPV (13.) a PHK (14.), kdo má dvě štafety v desítce?Tohle jednoznačně svědčí o kvalitě směrem ke družsvům. Hin sa hukáže, hdo z nás!

 

foto: Zuzka

foto: Zuzka (velké díky)


Vojtěch Netuka | 18.9.2014

zpětzpět