Štafetování v Kroučové, sprintění v Žatci (2x ČPŠ + ŽA, 30.-31. 5)

Jarní kolotoč závodů je v plném proudu a jen tak se nezastaví. Tentokrát byl na programu (dráhovo)-štafeto-sprinto-štafetový víkend mezi lány chmelnic v režii Kotlářky Praha.

 

Vojta začal svou pouť na západ Čech už v pátek, čekal ho totiž nominační závod na 3 km na dráze v Kladně. Nevedl si špatně a čas 10:00 je naplněním jednoho z cílů sezóny.

 

V sobotních štafetách si kluci doběhli pro překvapivé 3. místo, kdy po vyrovnaných výkonech Dana a Vojty + chybách ostatních se o úžasný zážitek postaral Kuba, který v neuvěřitelném finiši uhájil "bronz" před dotírajícím Sýkorkou (LCE). Holky (Apča-Andrea-Áďa) si, taktéž po vyrovnaných výkonech, doběhly pro 6. místo.

 

Sobotní sprint po žateckém starém městě a přilehlém sídlišti nás nijak neoslnil, co nás ovšem oslnilo, byl opět skvělý běžecký výkon Apči, která se svým děleným 3. místem postarala o náš největší odpolední úspěch. Do TOP 10 se v H18A vešel ještě Vojta (8.). Těsně za skončily Nikča (11.) a Ája (14.).

 

Nedělní štafety znamenaly pro některé ždímání posledních zbytků sil po náročném víkendu. Z nás si toho dne vedly lépe holky, když zopakovaly sobotní 6. místo. Na tomto místě je pak třeba vyzdvihnout výborné výkony obou rozbíhajících dívek (So - Apča, Ne - Ája). Kluci pak po horších výkonech uzavírali první desítku.

 

Na další štafety se, tentokráte snad již s Honzou, pojede v září pod Javořici. Tam už půjde do tuhého, budou se totiž testovat mistrovské sestavy...

 

foto: Kade


Vojtěch Netuka | 1.6.2015

zpětzpět