Bílé Jizerky (soustředění TSM 26.-28. 2.)

Na poslední únorový víkend bylo naplánované první společné soustředění TSM Královéhradecko. Spolu s OK99 a pár lidmi ze SJC jsme se vydali na sever za sněhem do bašty českých běžkařů - Jizerských hor.

 

 

 

 

V pátek večer po příjezdu na Turnovskou chatu kousek pod Štěpánkou proběhla krátká přednáška o fungování TSM, na kterou navázalo skupinové posilování v režii Janči Valešové.

 

Druhý den ráno se auty vyrazilo směr Jizerka. Bohužel jsme kvůli tamnímu naplněnému parkovišti museli na lyže vyrážet už z Horního Polubného, ale to nám nezabránilo užít si krásnou prosluněnou sobotu na hřebenech Jizerských hor. Podle výkonnosti jsme se rozdělili do skupinek a vyrazili na úžasně upravené tratě nabírat (někteří svůj první letošní) objem na lyžích, který po cca 3,5 hodinách u těch nejzdatnějších čítal až 50 km. Odpoledne jsme se vrátili do chaty a v rámci regenerace byla na programu kratičká procházka na Štěpánku.

 

V neděli jsme chtěli dojet tentokrát až na Jizerku, což se podařilo, a tak jsme se ještě jednou mohli vydat vstříc pevným, uježděným tratím. Pilovala se technika a naskakovaly další kilometry do tréninkových deníků. Končili jsme už před polednem, protože po obědě měly program zakončit štafety v blízkosti chaty. Závod to byl napínavý a o vítězství se rozhodovalo až na cílové čáře. To ale již bylo vše a my se unavení, ale nadmíru spokojení vraceli domů.

Další fotky zde.


Vojtěch Netuka | 29.2.2016

zpětzpět